Cykelgalning gør rekordforsøg på Stelvio

Pubblicato: 6 Maggio 2015 in Senza categoria
Tag:, , , , , , , , , , , , , ,

link to origianl article: http://www.feltet.dk/nyheder/cykelgalning_goer_rekordforsoeg_paa_stelvio_1/
(from feltet.dk, Denmark)
Hvis du er i nærheden af den italienske bjergkæmpe Stelvio i sommeren 2015, kan du blive vidne til et usædvanligt rekordforsøg, hvor en 77-årig rytter vil køre ned fra toppen, gennem de 48 hårnålesving, uden bremser og styr. Og om natten.Det lyder umiddelbart vanvittigt, men hvis nogen kan gøre det, så er det den 77-årige Giuliano Calore, der faktisk allerede er indehaver af ikke mindre end 12 Guinness World Records, hvoraf en del har udspillet sig på netop det 2.757 meter høje bjergpas Stelvio.
Giuliano Calore er ekstremcyklist og født i Padova i 1938. Gennem barndommen fulgte han spændt sin store helt Fausto Coppis bedrifter i Giro d’Italia, og det gav ham senere ideen til de mange rekordforsøg.  Han havde en onkel, der fremstillede fantastisk is i Bologna og som ung cyklede han tit fra Padova til Bologna for at spise is og derefter hjem igen. Det er en pæn lille tur på i alt 240 kilometer. Og det er selvfølgelig nemmere at spise is på cyklen, hvis man lærer at køre uden at bruge hænderne. Og det blev hans varemærke.
I 1981 kørte han op og derefter ned af Stelvio uden at bruge styret, samtidig med han spillede på fire forskellige musikinstrumenter (elektrisk klaver, harmonika, guitar og melodeon), der havde en samlet vægt på 33 kilo. I 1983 kører han over 14 Dolomiterpas – en tur på 330 kilometer – på 13 timer og selvfølgelig igen uden hænder. I 1985 kører han ned fra toppen og gennem alle Stelvios 48 hårnålesving på rekordtiden 27 minutter og ét sekund. Og herfra handler det ikke bare om, at han ikke bruger styret. Det er simpelthen afmonteret.
I 1989 bestiger han Stelvio i tiden en time og 17 minutter, hvorved han slår Bernard Hinaults rekord fra Giro d’Italia – som Hinault vandt – i 1980.

Stuffilm vil producere en film med titlen ”48 tornanti di notte” om rekordforsøget. Se traileren her. Og selv om det er bizart, så alligevel: Respekt.

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...