Stelvio: Najprej z eno nogo do vrha, zdaj pa brez balance navzdol

Pubblicato: 1 dicembre 2016 in Senza categoria
Tag:, , , , , , , ,
Prav posebne mejnike postavlja Italijan Giuliano Calore. Posebej pri srcu mu je očitno znameniti prelaz Stelvio … zgodba pa kar neverjetna.

Stelvio: Najprej z eno nogo do vrha, zdaj pa brez balance navzdol

Prav zanimiv podvig 77 letnega Italijana.

Izšel je film z naslovom “48 ovinkov ponoči ”. Film govori o leta 1938 rojenem Italijanu Giulianu Caloreju, rojenem v Padovi. Očitno mu je prav posebno pri srcu znameniti prelaz Stelvio, kajti tam je v življenju postavil kar nekaj mejnikov.

A najprej se posvetimo zadnjemu. Odločil se je za precej nenavadno potezo. Ne navzgor, ampak navzdol. Z vrha Stelvia na 2758 metrih nadmorske višine proti dnu je moral premagati tistih znamenitih 48 ovinkov. Nič posebnega, boste dejali. A te ovinke je premagoval ponoči, zgolj z baklo in s pomočjo lunine svetlobe. Poleg tega pa brez balance.

Film je že na spletu, a je – razen napovednika – plačljiv. Sicer pa je Italijan znan po nekaterih zanimivih rekordih, tako da se je že vpisal Guinnessovo knjigo rekordov. Leta 1981 je prelaz Stelvio premagal tako, da je med kolesarjenjem igral na štiri različna glasbila. Skupno je s sabo nosil kar 33 kilogramov dodatne teže.

Leta 1983 je v vsega 13 urah premagal 14 dolomitskih prelazov. Naslednje leto pa je Stelvio prevozil tako, da je kolo poganjal samo z desno nogo. In, ne boste verjeli. Njegov čas je vsekakor zavidanja vreden. Razdaljo je namreč premagal v uri in 36 minutah. Tja do sredine 80 let je bil vsekakor zelo aktiven, saj je postavil tudi svojevrsten rekord v spuščanju s Stelvia. Leta 1985 je spust premagal v 27 minutah in sekundi.

ORIGINAL ARTICLE: http://www.bicikel.com/novice/16014/

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Google photo

Stai commentando usando il tuo account Google. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...